Ugrás a tartalomra

Parádésan kezdett a BMTE

2024. augusztus 07. szerda
Jól indította a szezont a csapat, várjuk a Vasast
Parádésan kezdett a BMTE

Két forduló után négy ponttal áll a BMTE a labdarúgó NB II-ben, mi több, vasárnap a tavasszal még NB I-es Kisvárda otthonából hozta el a három pontot a csapat remek 2-1-es győzelmével. A harmadik fordulóban a Vasas érkezik a Promontor utcába, várjuk a sikeres folytatást.

Dajka Lászlóval a kispadon stabil csapattá vált a BMTE. Először is simán a középmezőnyben végzett a tavaly az idény derekán még a kiesés ellen küzdő alakulat, majd most egy gólzáporos döntetlennel és azt követően egy bravúros idegenbeli győzelemmel ott áll a Budafok a tabella ötödik helyén, egyetlen góllal a Vasas mögé szorulva. Amely vasas a 3. fordulóban érkezik a BMTE Stadionba.

Először is kezdjük egy nem túl jó hírrel: kapusunk, Gundel-Takács Bence – akinek sok pontot köszönhettünk az elmúlt szezonban – eligazolt Zalaegerszegre. Helyére érkezett Auerbach Martin, aki bravúros védések sorozatát mutatta be Kisvárdán, Dajka mester korábbi állomáshelyén.

„Előzőleg meg két ziccert kihagytunk – replikázott a felvetésre Dajka. – A Kisvárda nagyszerű csapat, többet birtokolta a labdát, de mi remekül kontráztunk, a felkészülés során ezt gyakoroltuk.”

A mérkőzést nem sokkal a kezdő sípszó után Jovicic lövése és Auerbach kapus védése vezette fel – ekkor azonban még nem lehetett sejteni, hogy az első félidőben ez lesz a hazaiak egyetlen kaput eltaláló próbálkozása. Bár a várdaiak birtokolták többet a labdát, az első félóra végén Vasvári csúsztatását követően Merényi megpattanó távoli lövésével meglepetésre a Budafok szerzett vezetést. A hazaiak továbbra sem találták a rést a védelmünkön, sőt, nem sokkal a félidő lefújása előtt ismét Vasvári passzából Sztojka Dominik lövésével kétgólosra nőtt az előny a mieink előtt.”

Az egészben az a legjobb, hogy a Budafok meglehetősen átalakult a holtidényben, de új összetételben is jól mutatott a csapat.

„Auerbach Martint kapusedzőnk, Vezér Ádám csiszolgatja, úgy látom, jól halad. Nem panaszkodom, az első két fordulóból annyit hoztunk ki, amennyi benne volt. Következik a Vasas, a piros-kékeknek sohasem volt könnyű dolga a Promontor utcában. Igaz, a többi csapatnak sem...”, szögezte le Dajka mester.

Ch. Gáll András